POHODA na přelomu února a března úspěšně organizovala materiální sbírku na pomoc Ukrajině. Válka trvá a s ní i utrpení obyvatel řady ukrajinských měst a obcí. V obsazených a bombardovaných oblastech zůstávají ti nejzranitelnější, tedy staří lidé, lidé nemocní nebo lidé s postižením.

Rozhodli jsme se proto podpořit výzvu paní Kyrychuk a její ukrajinsko-moldavské rodiny. Paní Kyrychuk dlouhodobě žije v České republice, od začátku války pomáhá, jak lidem, kteří přicházejí, tak těm, kteří z různých důvodů válečné oblasti opustit nestihli nebo nemohou.

Má navázanou spolupráci s vojáky, kteří dokáží dopravit humanitární pomoc i do nebezpečných lokalit, zaměřuje svou pomoc na rodiny s dětmi s handicapem. Sbírá konkrétní materiální pomoc, která je nejvíce potřeba. POHODA se k této sbírce připojuje a následující 3 týdny bude věci shromažďovat v Roškotově ulici. Seznam potřebných věcí je následující:

Pokud chcete pomoci, můžete nakoupit jakékoli položky ze seznamu věcí a donést je do kanceláře v Roškotově ulici (ideálně ve všední den mezi 8 a 17.hodinou).  Pomůže i rozšíření této výzvy mezi lidi, které by mohla zajímat. Za jakoukoli formu pomoci předem děkujeme.

Categories: Aktuality