Dýně máme v POHODĚ moc rádi, ať už jako potravu nebo jako materiál k tvoření, takže když jsme dostali pozvánku zúčastnit se Dýňování na Kozím plácku, nebylo o čem přemýšlet!

Oranžové dýně krásně ladily s posledními zbytky zlatavého listí na stromech a podzimní atmosféru dokreslovala vůně dýňových dobrot z Bílé vrány.

Dýňové palačinky s domácí dýňovou marmeládou, dýňové muffiny s dýňovým krémem či nadýchaný dýňový chlebíček byly naprosto vynikající, jen svařák jsme raději uvařili z vína v obavách, že „dýňák“ by nám u návštěvníků neprošel.

smart

V naší Pohodové dílničce zase měli malí návštěvníci možnost vyrobit si záložku či mýdlo, a jelikož dílničku vzalo ztečí hned několik početných houfů dětí, program měl očividně úspěch.

smart

Kromě ukojení svých výtvarných ambicí měly děti také příležitost potkat se u našich stánků (často úplně poprvé v životě) s lidmi s postižením. Ohlasy byly z obou stran pozitivní a my jsme za to moc rádi. Věříme, že pokud se děti budou od nejútlejšího věku potkávat s lidmi, kteří jsou nějakým způsobem odlišní, pomůže jim to vnímat jinakost jako přirozenou a vyrostou v tolerantnější a otevřenější lidi.

smart
Categories: Aktuality