Po úspěšné zářijové akci Zažít Smečky jinak jsme se rozhodli pokračovat v rozvíjení komunitního života v ulici Ve Smečkách a 25. listopadu jsme uspořádali akci k zahájení adventního období.

A ačkoliv už ulice Ve Smečkách byla svědkem mnoha událostí, něco takového tu nejspíš ještě nebylo. V půl šesté se ve výloze kavárny Bílá vrána slavnostně rozsvítil překrásný betlém, čímž byla akce oficiálně zahájena.

Za hudebního doprovodu vynikajícího českého dudáka Michaela Pospíšila pak prošel Smečkami lampionový průvod a ke známým melodiím linoucím se z dud se brzy přidal i zpěv téměř všech účastníků.

Před kavárnou Bílá vrána vyrostl stánek s občerstvením a zejména svařák šel v chladném počasí na dračku. V chráněné dílně Jedna Bedna měli zase návštěvníci možnost zkusit si ušít pytlíček na dárky a celý večer završil koncert kapely Vše za 42 v Ježkových Vočích.

Předvánoční atmosféra byla báječná a my už se těšíme na pořádání dalších akcí v naší ulici. Protože Vítání jara Ve Smečkách je už skoro za rohem :-).

Categories: Aktuality