Dnes je Giving Tuesday – světový den štědrosti a dobrých skutků. Slaví se od roku 2012 vždy první úterý po Dni díkuvzdání jako protipól nákupnímu šílenství Black Friday. V tento den se stovky milionů lidí napříč všemi kontinenty spojí, aby inspirovaly ke štědrosti a konaly dobro. My jsme na letošní Giving Tuesday připravili výzvu na pomoc našim klientům chráněného bydlení.

Představte si, že byste každý den při cestě domů museli zdolávat alpské vrcholy. Takhle nějak si asi připadají paní Růženka, paní Jana a pan Zdeněk, kteří musí den co den vycházet prudké schody při cestě do svých pokojů v chráněném bydlení. Je to pro ně namáhavé, nebezbečné a s přibývajícím věkem navíc hrozí, že už schody nezvládnou vyjít vůbec.

Pomozte jim na jejich každodenní cestě domů a přispějte jim na zakoupení schodišťové sedačky. Díky zakoupení schodišťové sedačky budou moct paní Růženka, paní Jana a pan Zdeněk zůstat bydlet v chráněném bydlení, kde to mají rádi a kde se cítí doma. Pomozme jim zůstat v jejich přirozeném prostředí a zabraňme společně jejich přesunu do velkokapacitních ústavních zařízení. Pojišťovna jim bohužel nemůže přispět, protože žijí v chráněném bydlení a využívají sociální službu.