V sobotu 17. září od 11 hodin pro vás již podruhé pořádáme celouliční festival Zažít Smečky jinak, do kterého se zapojí podniky a lidé z celé ulice. Aktuality k programu zveřejňujeme každý den na našem Facebooku.

Téma letošního ročníku Zažít město jinak zní „Bez bariér“, a právě tak se návštěvníkům poněkud nechvalně známá ulice Ve Smečkách hodlá představit.

Cílem je prezentovat návštěvníkům Smečky v jiném světle než jako pochybnou ulici známou kvůli kriminalitě a nevěstincům. Chtěli bychom nabourat pomyslnou mentální bariéru mezi Pražany a Smečkami a představit ulici jako pěkné a zajímavé místo, kam stojí za to zajít.

V duchu hesla „Bez bariér“ tedy 17. září umožníme otevření jindy nepřístupných míst, jako například zákulisí zdejších divadel Studia DVA a Činoherního klubu, soukromých střech s famózním výhledem na Prahu a dalších zapadlých koutů.

Kromě toho si budete moct užít hry a únikovky pro děti i dospělé, pouliční muzikanty i kouzelné koncerty na střeše, výtvarné a kreativní workshopy, které pro vás připraví místní chráněné dílny a neziskové organizace a spoustu dalšího. Zažijte 17. září i vy Smečky jinak! Kompletní program zde: